1. Dołącz do największej polskiej społeczności gry Terraria! Dyskutuj, targuj się i graj razem z innymi!

Terraria 2? Twórcy ujawniają rąbek tajemnicy.

Dyskusja w 'Gra' rozpoczęta przez użytkownika Adshi, 5-02 12.

1. Adshi Owner & Founder

Tiyuri opublikował pierwsze zdjęcia i informacje o jego następnej grze. Fani Terrari, uwaga...!
    kYN3l.png
    Powyższe zdjęcie niewiele mówi, lecz z poniższych screenów można dowiedzieć się więcej:
    arctic-1.png
    Przeanalizujmy to zdjęcie. Możemy zauważyć króla pingwinów, zorzę polarną, meduzę i cyborga. Szykuję się niezłe zróżnicowanie potworów :)

Przychodzi na myśl, że będzie to druga Terraria, lecz Tiy powiedział, że gra będzie zupełnie inna.

A Wy, co o tym sądzicie?

Załączone pliki:

• ter.png
      ter.png
      Rozmiar pliku:
      60,7 KB
      Wyświetleń:
      456
    • tiy.png
      tiy.png
      Rozmiar pliku:
      61,5 KB
      Wyświetleń:
      425
    • tiyur.png
      tiyur.png
      Rozmiar pliku:
      307,8 KB
      Wyświetleń:
      456
    • tiyuri.png
      tiyuri.png
      Rozmiar pliku:
      388,9 KB
      Wyświetleń:
      437
    Flying Santa i PMPecet. lubią to.
  2. Dessioo Stały Bywalec

Dziwna wydaje mi się ta gra :D Raczej bym w nią długo nie pograł ;)

P.S. Ale jestem Fajny! Napisałem komentarz zanim dodałeś temat na główną ^^ :D
  3. Ums Stały Bywalec

Nie wiem czemu ale ta gra przypomina mi Tibie -.-"
  4. Qokos Doświadczony

Jest kilka opcji:
    1. To Terraria przeniesiona na Xboxa 360 ze zmienioną grafiką
    2.Nowa gra twórców Terrari na Xboxa360 albo PC z możliwością podpięcia pada
    3.To żart
    4.Terraria 2 (Mało prawdopodobne, bo po co robić grę którą można bez końca aktualizować)
    5.Twórcy Terrari będą wydawać gre
    Jak ma ktoś jeszcze inne propozycje niech je poda.
  5. Iwo1126 Forumowy No-Life

Patrzysz na grafikę - nie ośmieszaj się -.-' Nie lubię dzieci które obejrzą 1 zdjęcie i od razu piszą "ale kupa - na pewno nie zagram" a po premierze pierwszy w kolejce i wielki fan -,-'

Ta gra strasznie mi coś przypomina :p Ta grafika : P Jakąś grę z dzieciństwa : D Już mi się podoba

@Up
    Czytałeś wgl. temat ?
  6. kajusus Stały Bywalec

Calkiem fajna ;)
  7. Eteshi Weteran

Fajna grafika, fajne inventory. Zagrałbym w coś takiego. Fajnie gdyby po premierze trafiło np. do polskich sklepów. Kupiłbym.
  8. Iwo1126 Forumowy No-Life

Na zdjęciu widać też BAŁWANA (Podobny do tego z terrari )
  9. MrMagic Pasztetowy morderca

Jakoś ta gra do mnie nie przemawia. Ten styl graficzny nie pasuje do 2d ;/
  10. Qokos Doświadczony

Czytałem pisze opcje na temat tego co mogą przedstawiać grafiki
  11. Eteshi Weteran

@MrMagic
    No nie powiem, że nie pasuje, ale każdy ma swoje zdanie. Mi się to bardzo podoba, tylko ludziki trochę dziwne. Fajnie wygląda ekwipowanie stroju, itp.

Btw. Zdjęcie z lodem było juz kiedyś pokazane na tym forum ._.
  12. Michał12 Użytkownik

Ciekawie się zapowiada:D
  13. Vortex Stały Bywalec

Powiem tak, wygląda to na RPG w 2D z rozbudowanymi akcjami. Na pewno będzie więcej opcji niż w terrari.
  14. FoDeX Stały Bywalec

Jak to tylko wyjdzie na steam to bez wahania kupuję tą grę :D
    Iwo1126 lubi to.
  15. commander q Stały Bywalec

To się nazywa wyrobić sobie markę. Ta gra prawdopodobnie nie zainteresowałaby nikogo z tutaj obecnych, ale jeśli tworzą ją twórcy terrarii to z pewnością będzie niesamowita. Ja już idę sprzedać duszę szatanowi, żeby móc rozkoszować się wspaniałą, niespotykaną grafiką i rewolucyjną rozgrywką. Jeśli ktoś śledzi rynek gier niezależnych to wie, że sukcesy gier indie opierają się głównie na jednym ciekawym pomyśle lub wyjątkowo artystycznej oprawie audiowizualnej. Super Meat Boy, Cave Story, Minecraft, Bastion, Limbo. Na podstawie tych screenów i bardzo skromnego opisu mogę na chwilę obecną stwierdzić, że grafika mnie osobiście nie zainteresuje (pewnie jakiś forumowy starzec poczuje nostalgię), a połączenie "Diablo, Meteroid, Castelvanii, Terrari, Pokemonów i kilku dodatkowych rzeczy" z jakiegoś powodu nie przekonuje mnie. Po gigantycznym sukcesie terrarii twórcy starają się odcinać kupony od swojej popularności i zaczynają wypuszczać gry, które ani nie szokują pomysłem jak minecraft ani nie zachwycają oprawą jak trine. Moim zdaniem to będzie średniak i nic więcej.
    Makou i Zefireq lubią to.
  16. Patyk98 Stały Bywalec

Bałwan przypomina Mi "Snow Balla" z Frost Legion...
    Bardzo "oryginalna" grafika gry. ;D
  17. Eteshi Weteran

Commanderq atakuje.
    Mnie by gra zainteresowała, nawet, jeśli nie byłaby od RE-LOGIC.
    Bardzo lubię gry z taką grafiką, jak będzie demo, ewentualnie filmik, to się zobaczy.
  18. toa Doświadczony

Mi się podoba:D:D , ciekawe kiedy wyjdzie.
  19. Harov Weteran

Wydaje mi się że to będzie totalnie powalone :O
  20. Leni Stały Bywalec

Nawet fajnie wygląda zagrałbym .
    Bałwan bardzo podobny do tego w terrari brakuje mu tylko noża albo pistoletu.
  21. Qokos Doświadczony

Nie wiem czym wy naprawdę się podniecacie. Wiem że gra jest twórców Terrari, ale to nie znaczy że będzie dobra jak ich pierwsza gra. Popieram Comandera q, że gra PRAWDOPODOBNIE będzie średniakiem. Ufam Re-Logic że zrobią dobrą gre, ale nie na tyle ze kupie w ciemno, przed zakupem Terrari oglądałem mnóstwo gameplay i filmikó, zanim postanowiłem kupić. Spodobało mi się w niej orgialność. A patrząc na screny myślę żę to będzie jakaś gra typu ,,Powtórka z rozgrywki". Graficznie przypomina Terrarie, zdaje mnie się że gra będzie miała sterowanie konsolowe.
    Zefireq lubi to.