Redigit zamieścił wpis na TO który pozwolę sobie przetłumaczyć: Przyszłość Terrarii została dokładnie omówiona, nie tylko ze społecznością, ale również wśród nas. Ostatni rok był szalony! Kiedy zacząłem pracę przy tej grze, po prostu miałem kilka pomysłów na to, co mogłoby ją uatrakcyjnić. Nie miałem pojęcia, że produkcja spotka się z takim zainteresowaniem. Chciałbym podziękować wam wszystkim za wsparcie i umożliwienie nam osiągnięcia sukcesu. Po długiej wewnętrznej debacie, zdecydowaliśmy, że nadszedł czas, aby przejść dalej. Moja żona i ja jesteśmy dumni z jeszcze jednego syna. Chcę spędzić trochę czasu razem z rodziną. Chcę również trochę odpocząć i poprawić siebie zarówno jako programistę jak i projektanta gier. Nauczyłem się wiele dzięki pracy przy Terrarii. Planuję dobrze wykorzystać to, czego się nauczyłem i pójść naprzód z innym, jeszcze lepszym projektem. Nadal jednak planujemy wydanie co najmniej jeszcze jednej poprawki dla Terrarii. Dla tych, którzy jeszcze nie słyszeli, Finn "Tiy" Brice przeniósł się do Chucklefish i ciężko pracuje nad ekscytującą nową grą o nazwie "Starbound". Gra wygląda na ciekawą, więc upewnij się aby to sprawdzić, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś! Jeszcze raz dziękuję za wasze wsparcie. Zrobię wszystko co w mojej mocy, aby zapewnić wam w przyszłości coś znacznie lepszego niż terraria.
Jak dla mnie jest to dobra wiadomość. Mam nadzieję, że naprawdę zrobi coś lepszego, Redigit musi też odpocząć od pracy programisty, oczy mogą wysiąść.
"Nadal jednak planujemy wydanie co najmniej jeszcze jednej poprawki dla Terrarii." Czyli nie jest to konieczne od razu zakończenie prac nad terrarią. Mogą coś jeszcze od czasu do czasu poprawiać, licho wie. Ale fakt faktem pozostanie, że należy mu się odpoczynek. Szkoda tylko, że tak zmarnowali potencjał tej gry. Asgharoth nie raz mi się żalił, że tu by się naprawdę wiele dało zrobić i muszę mu przyznać rację.
Jest nadzieja. Gaslamp Games, twórcy Dungeons of Dredmor wyszli do Re-Logic z propozycją kontynuacji rozwoju gry pod ich skrzydłami - czekamy na odpowiedź! Źródło: https://twitter.com/#!/GaslampGames/status/172083923457810433
Jemu chodziło o bugfiksa. Po prostu przetłumaczyłem to jako poprawkę. Wątpię żeby dodali coś jeszcze. @up Tylko żeby tego nie zepsuli tak jak to było np z Gothic. Kiedy PiranhaBytes przestała nad nim pracować JoWood wszystko zepsuł.
Myślę, że nie ma się o co martwic - to jest inna sytuacja, nie wyjdzie kolejna gra, ale zaledwie patche i wątpię, żeby nastawiali się na zarobek.
Od siebie dodam tylko, że ten "Starbound" zapowiada się całkiem ciekawie i śledzę sobie dyskretnie w jaki sposób ten projekcik się rozwija.
Jak dla mnie Terraria już jest doskonała, brak bugów, czysta gra, idealny multiplayer, nie zmartwie się jeśli zakończą prace, kompletnie zakończą, to tak jak z Minecraftem, jeden głupi update i już połowa graczy go hate'uje wole by zakończyli prace niż dodawali rzeczy bezsensowne Nawet fajnie że inna firma, ale czuje że po patchach już to nie będzie stara dobra Terraria
Patrząc na opis i obrazy ze "Starbound" sądzę że po wyjściu tej gry nie będzie mi się chciało już grać w Terrarię.
Heh no niby fajne ale mam nadzieje ze sama głowna strona terrazone, nie zamilknie... Zapewne forum bedzie działać tak jak zawsze, ale strona głowna może ucichnąć
Mi tam obojętne czy terraria nie będzie ulepszana czy będzie ale jedno wiem - udało im się z tą grą znając życie będę w to grał jeszcze co najmniej 2 lata. A w starbound też chętnie zagram.
Nie napisał tu nic o tym, że z Terrarią kończy. Napisał tylko, że chwilowo robi odpoczynek i zajmuje się Starboundem. Coś w ten deseń. Jestem pewien, że Terraria będzie żyła.
Po przeczytaniu tego strasznego newsa wciąż nie wiem jednego: Będzie pudełkowa Terraria,czy nie będzie?
Lol właśnie już przestali zarabiać dlatego nie opłaca im się updatować bo już dużo typa kupiło Terrarię i kolejne updaty nie przyniosą im zysków. Rozumiem ich bardzo dobrze, można to było już zauważyć od momentu kiedy chcieli sprzedać soundtrack. Pudełkowa wersja jest kolejną desperacką próbą zarobku. Chociaż moim zdaniem dla takiego fana Terrari to nie lada gratka ja też jestem fanem ale do granic nie wywale tyle kasy na grę którą: a) już kupiłem b) nie jest po polsku c) nie będzie już raczej rozwijana pod względem rozgrywki bo red napisał że chyba bd tylko bugfixy d) nie ma za dużej sceny tej gry, jest mało polskich graczy w porównaniu do minecrafta e) twórcy nie supportują moderów którzy robią naprawdę dużo, a wręcz im to utrudniają. No popatrzcie sobie ile jest modów do MC a ile do Terrari. Chociaż w sumię to można to zwalić na to że scena Terrari jest mniejsza od sceny MC. Co do Starbound - będzie tak jak z Terrarią czyli najpierw ściągnę z torrentów a jak gierka mi przypadnie do gustu to sobię kupię bo pewnie będzie na steamie. Zobaczymy ile ta gra będzie miała w sobie z sandboxa
A oto link do tej nowej gry : http://polygamia.pl/Polygamia/1,107...rrarii_tworzy_Starbound___nowego_RPG_2D_.html
Szkoda Terrari...ale jak wiadomo człowiek musi się rozwijać. Więc i ReLogic nie może tworzyć i ulepszać wiecznie jednej gry. Era MineCrafta też się zakończy- prędzej czy później.